Design a site like this with WordPress.com
Get started

Art links

Projekat Kulturnog centra Novog Sada, ART LINKS osmišljen je kao razmena umetnika iz Srbije sa umetnicima iz drugih evropskih zemalja. Svake godine određen broj umetnika iz neke evropske zemlje gosti su našeg grada, a zatim i domaćini istog broja naših umetnika. Ovaj međunarodni simpozijum za dva puta po 10 dana, koliko traje svako gostovanje, predstavlja goste i domaćine-umetnike kroz individualne prezentacije i predavanja, kroz rad u zajedničkom ateljeu, a zatim i kroz novonastala umetnička dela na grupnoj izložbi. Takođe je za obe posete planirano i upoznavanje umetnika sa sredinom i umetničkom scenom čiji su gosti, a to sve kroz posete muzejima, galerijama, institucijama kulture, razgovore i lične kontakte.

ART LINKS je do sada realizovan sa Uruženjem likovnih umetnika Haus 10 iz nemačkog grada Fürstenfeldbruck (2012/2013), sa Udruženjem Kunstraum Arcade iz Austrije u Badenu, Mödlingu, Zrenjaninu i Novom Sadu (2014), sa umetnicima krakovskog likovnog kruga (2016/2017), sa Udruženjem umetnika GrenzArt iz Austrije (2017/2018), sa Udruženjem DLUL, umetnika iz Ljubljane (2019. i 2021). Za 2022. i narednu godinu, planu su razmene sa umetnicima iz Madrida i Maribora.

ART LINKS ima nameru da u kontinuitetu predstavlja naše umetnike u svetu, kao i da umetničku scenu iz sveta, savremene trendove i različite pristupe umetnosti približi domaćoj publici, te nastoji da u projekat uključi svaki put nove umetnike i iz naših i iz gostujućih zemalja.